zaterdag 3 mei 2008

Vakantie voor één dag

In Nederland is de eerste week van mei altijd een week vol vrije dagen. Koninginnedag, Bevrijdingsdag en dit jaar ook nog Hemelvaart. In Spanje ligt dat echter anders, hemelvaart wordt hier niet gevierd (alle christelijke feestdagen worden hier gevierd in de week voor Pasen, Semana Santa) en Koninginnedag en Bevrijdingsdag natuurlijk helemaal niet. Maar wij Nederlanders brengen daar natuurlijk verandering in!!


Dus togen wij op Koninginnedag met zelfgemaakte tompouces en oranje zakdoeken naar het lab om iedereen te overtuigen dat het feest was! Noortje en Lieke hadden uren in de keuken vertoefd om met de beperkte mogelijkheden hier smakelijke tompouces te bereiden. Iedereen vond ze heerlijk. Al waren ze qua uiterlijk iets anders dan wij in Nederland gewend zijn.


Deze week waren ook Prof. Gert Flik en Doctoraal student Marnix in Spanje dus was de Nederlandse delegatie hier zelfs 6 man! Dus zijn we op Koninginnedag met zijn allen gaan lunchen en was er zo toch nog een beetje feest hier. Al is drie Hollanders in een oranje T-shirt met een oranjetompouce op de neus natuurlijk wel wat anders dan een festival op het museumplein en een vrijmarkt in het vondelpark.

De dag erna was hier wel vrij want 1 mei is natuurlijk de Dag van de Arbeid. Zo waren we toch nog 1 dag vrij deze week. Het mag in Nederland dan wel vakantie zijn, maar hier moet gewoon doorgewerkt worden. Al is het natuurlijk wel in het Spaanse tempo, dus het valt wel mee.


Op 1 mei zijn we met de gehele Nederlandse delegatie in twee auto’s naar het Zuiden gereden. We hebben in Tarifa de boot genomen en hebben walvissen en dolfijnen in het wild gezien. Absoluut een topervaring. We hebben de bekende tuimelaar (dolfijn) en een zwarte walvis (grient) gezien van heel erg dichtbij. Vooral de walvis was in een enorme groep en met ook jongen erbij. Ze kwamen erg dichtbij de boot.

En als je in plaats van 1 week maar 1 dag vakantie hebt, moet je van die ene dag natuurlijk goed gebruik maken. Dus treden we nadat we de dolfijnen gezien hadden naar het mooiste strand uit de regio, dat van Bolonia. Hier was een enorme duin over de bomen heen gegroeid. Als je deze beklom stond je dus eigenlijk tussen de boomtoppen en had je een geweldig uitzicht op de hele baai.


Na de beklimming van de duin was er natuurlijk nog tijd om lekker van de zon te genieten en nog even pootje te baden in de zee. Alles bij elkaar was dit echt een topdag, met mooi weer, gezelligheid en veel te zien. En de volgende dag was de vakantie alweer voorbij en moesten we weer gewoon aan het werk…

Geen opmerkingen: