dinsdag 22 april 2008

In de Duisternis

Geen der ongemakken blijft ons bespaard in het zuiden van Europa. We hebben al dagen zonder warm water gezeten, we kunnen geen televisie kijken, internet doet het vaker niet dan wel, alles valt te pas en te onpas uit elkaar, maar sinds gisteren kunnen we een nieuwe aan ons lijstje toevoegen. We hadden geen stroom.

Dus zaten we zonder licht, ontdooide de diepvries, werd de koelkast warm, konden we niet koken (want dat doen we elektrisch) en waren we overgeleverd aan kaarsen. Wat ben je dan opeens onthand zeg. Want bij een paar lullige waxine lichtjes kan je nog eens fatsoenlijk een boekje lezen. Maar goed, ik ga weer iets te snel.

Gistermiddag kwamen we dus thuis en kwamen we erachter dat we geen electriciteit hadden. Aangezien er twee appartementen boven ons wordt verbouwd en we daarom van de week ook al twee uur zonder water hadden gezeten, gingen we er vanuit dat de stroom tijdelijk even was afgesloten. We hoorden ook geen enkel geluid van elektrisch apparaten bij de buren. Aangezien je in deze huizen alles van elkaar hoort, was dat dus een teken dat ze ook geen stroom hadden.



Toen echter de situatie zo bleef duren, bleken we echter mis te zitten met onze gok. Na een rondje door het appartement bleek dat wij namelijk de enige zonder stroom waren. We hadden natuurlijk al onze schakelaars al geprobeerd en we wisten dus dat het probleem in ieder geval niet bij ons binnen zat. Maar goed, ga dan maar eens in je beste Spaans aan de buren proberen uit te leggen wat er aan de hand is.

Er is zogezegd niet sprake van een taalbarriere, maar van een heuse taalkloof. Zij spreken geen woord engels en wij maar een paar woorden Spaans. Maar goed, na veel gehannes met een woordenboekje en goede bedoelingen van beide kanten, heeft een buurvrouw voor ons met de huisbaas gebeld en de situatie uitgelegd.

Dezelfde avond is de huisbaas langsgeweest met een tas vol kaarsen (die hadden we zelf ondertussen ook gekocht) en de mededeling dat hij morgen om 9.00 meteen voor ons zou regelen dat alles werd opgelost. Hij zou ons dan meteen bellen.
De volgende ochtend belde hij natuurlijk pas tegen 11 uur, maar waarachtig een uur later was dan toch alles opgelost en hadden we weer elektriciteit.

Waarom we geen stroom hadden? Ik heb geen flauw idee. Mijn vermoeden is dat de huisbaas gewoon simpelweg de stroomrekening voor dit appartement is vergeten te betalen. Aangezien er geen enkele monteur of iets aan te pas is geweest, vermoed ik dat we gewoon een dagje zijn afgesloten. Maar goed, we hebben het weer overleefd en vanavond kunnen we gelukkig weer koken.

Volgende keer zal ik dan echt het sfeerberichtje plaatsen, waar ik het de vorige keer over had. Het eerst deel over het dorpje waar ik verlijf is onderweg ;)

Geen opmerkingen: